I ove pedagoške godine, naš dječji vrtić „Carić“ sudjeluje na stručnim usavršavanjima Online pedagoške akademije 2022/2023- Mliječni zub. Predavanja su podijeljena u 3 modula: Boravak djece na otvorenom, Djeca i mediji i Elementi terapije igrom u svakodnevnom radu s djecom. Online edukacija pruža mogućnost jednostavnijeg i povoljnijeg educiranja većeg broja odgojno obrazovnih djelatnika vrtića. Program je kreiran u suradnji s domaćim pedagoškim stručnjacima te pokriva ključne teme i aktualne izazove s kojima se u svakodnevnom radu susreću odgojitelji i stručni suradnici vrtića.

U sklopu Online pedagoške akademije 2022/2023, Mliječni zub roditeljima poklanja bonus predavanje na temu Dobrobiti mindfulnessa u radu s djecom. U današnje užurbano doba, izuzetno je važno pronaći trenutke u danu kada ćemo se opustiti zajedno s djecom. Mindfulness tehnika donosi nam alate koji pomažu kod opuštanja i izbacivanja negativne energije.

Vježbajući zahvalnost i prisutnu pažnju, djeca i odrasli pronalaze svoj unutrašnji mir, što je izuzetno važna osobina koju bi u današnjem svijetu trebao imati svaki pojedinac. Obzirom da učestalim prakticiranjem određenih tehnika postajemo sve u bolji u tom području, tako je i Mindfulness tehniku važno redovito ponavljati, a za djecu je dovoljno samo nekoliko minuta u danu. U prvom video predavanju predavačica će pobliže pojasniti samu tehniku uz prikaz nekoliko vježbi, dok u drugom videu možete pogledati kako to izgleda u praksi s djecom.

Kroz kratke vježbe, masaže i igre, moguće je suptilno približiti se djeci i prenijeti im važne poruke. Na taj način možemo ih opustiti i podići im samopouzdanje te postići asertivnost i razviti kritičko razmišljanje. Također, kroz regulaciju vlastitih emocija djecu učimo smirenosti i razvijamo bolju suradnju.

Kontinuiranom praksom Mindufulness tehnike dobit ćemo mogućnost da naučimo smireno reagirati i kontrolirati svoje emocije. Mindfulness tehnici podučit će nas Ivančica Tarade, certificirana Relax kids trenerica, voditeljica radionica za djecu i odrasle. Uz rad s odraslima i djecom od 4-14 godina, provodi online edukacije o primjeni i dobrobiti mindfulnessa za stručne suradnike u vrtićima i školama te za sve osvještenije roditelje.

Navedeno video predavanje možete pogledati na ovom LINKU