Tići

HUMANITARNA AKCIJA  – HAJDUČKO SRCE ZA OTOK PAG 2019.

U galeriji fotografija možete pogledati kako smo se  u našoj skupini pripremali za humanitarnu akciju. Imali smo pune ruke posla.

Akcija „Zasadi drvo, ne budi panj“

 

U inicijativi “Zasadi drvo, ne budi panj”, dana 25. listopada 2019.g. je posađeno oko 130 sadnica crnog bora na Zrću.

Uz organizatore “Hrvatske šume” koje su donirale sadnice, Grad Novalju i TZ Grada Novalje sudjelovala su djeca skupine Tići te učenici 4.razreda O.Š. Antuna Gustava Matoša, DVD Novalja, Arburoža, Udruga “Veli škoj” Zubovići kao i nekolicina građana iz Novalje.

Naši najmlađi stanovnici vrijedno su sudjelovali u sadnji baš kao što su to radili njihovi preci kada je Zrće bilo samo golet.

Posjet Pekari Novalja

U četvrtak 24. listopada 2019. g. u sklopu obilježavanja Dana zahvalnosti za plodove zemlje djeca skupine “Tići” i “Gaunići “ su posjetila Pekaru Novalja.
Vlasnici pekare, obitelj Prekpalaj su ugostili djecu te su im pokazali strojeve u kojima se mijesi tijesto za kruh i ostale pekarske prozvode.
Djeca su sama izrađivala različite oblike od tijesta, gledala su kako se peku peciva i pune čokoladom.
Sve što su izradili dobili su na poklon i uživali u pekarskim proizvodima nakon ručka u vrtiću.

Hvala obitelji Prekpalaj

Dani kruha

Dani kruha dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. Kao i prethodnih godina i ove godine smo ih obilježili u našoj skupini.

U utorak 22. listopada 2019.g. održali smo Radionicu s roditeljima. Cilj radionice je druženje djece i roditelja.

Nakon pranja ruku, odijevanja pregača i kuharskih kapa djeca su slušala i gledala upute majki. Zajednički smo mjesili tijesto i motali kiflice. Razvlačili smo tijesto i izradili štrudle. Gotove proizvode odnjeli smo u kuhinju na pečenje i nakon ručka zajedno s roditeljima uživali u slasticama.

Vrijedno oblikujući tijesto razvijali smo finu motoriku, koordinaciju oko – ruka, upoznavali smo se s kulturom ophođenja prema hrani i razvijali tople i pozitivne odnose u skupini.