U mjesecu listopadu već tradicionalno naša djeca obilježavaju Dan zahvalnosti za plodove jeseni i Dane kruha igrajući se brašnom i vodom, mijeseći tijesto.
Ciljevi aktivnosti povodom obilježavanja ovih dana su upoznati djecu s procesom pripreme kruha (od zrna do kruha), približiti djeci žetvene običaje i proces proizvodnje brašna nekad i sad, upoznati djecu s različitim plodovima jeseni, ukazati na važnost zdrave hrane.
Tijekom mjeseca listopada provodile su se razne aktivnosti po skupinama. Prikupljane žitarica i ostalih plodova jeseni, istraživanje, razgovor s djecom na temu „Od zrna do pogače“ i „Plodovi našeg zavičaja“, izložbe dječjih radova na temu plodova jeseni i kruh, izložbe prikupljenih plodova (žitarice,voće,povrće…), priprema i pečenje različitih vrsta kruha, peciva i kolača.
Pčelice i Gaunići u srijedu 18. listopada 2017. su posjetili pekaru Prekpalaj. Posjet smo dogovorili u suradnji s Loreninom mamom. Ispred pekare su nas dočekali Lorenini roditelji, koji su nas proveli kroz pekaru i upoznali s procesom proizvodnje kruha. Počastili su nas s kiflicama. Iz tvornice smo otišli puni dojmova i novih spoznaja.
Hvala!
Više slika možete pogledat u galeriji!!