U svrhu promicanja kampanje “Čitaj mi !” prodajnom izložbom na  Božićnom sajmu koji se održavao od 18. – 21. prosinca 2017.g. u Novalji, donirano je 1.000,00        kuna.

Djeca iz DV “Carić”, Prijatelja kampanje Čitaj mi !“, su uz pomoć odgojiteljica i roditelja marljivo izrađivala prigodne Božićne ukrase. U kampanju su uključene sve odgojne skupine, od onih najmlađih do najstarijih. Za vrijeme izrade neprestano su zapitkivala kada će napokon moći prodavati.  Djecu je posebno veselila svakodnevna vožnja Božićnim vlakićem. U sam projekt uključili su se i roditelji koji su budno pratili aktivnosti svoje djece te su ih podržali i tijekom prodaje. Veliko im hvala!

Tijekom kampanje “Čitaj mi !” informacije o dobrobitima čitanja djeci od rođenja roditelji i šira javnost dobivaju u svim ustanovama u kojima su postavljeni informativni plakati i letci.

Sudjelovanjem u ovoj kampanji cilj nam je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj je poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu.

S prikupljenim novcem u mogućnosti smo donirati  Hrvatsko čitateljsko društvo,   poduprti na taj način rad i brojne aktivnosti kojima se promiče pismenost diljem Hrvatske.

Projekt i dalje traje, a na prikupljena sredstva iznimno smo ponosni i smatramo to velikim uspjehom djece, roditelja i djelatnika vrtića.

Veliko hvala svima  !!!