NOVA OBAVIJEST ZA RAD VRTIĆA OD 25. SVIBNJA 2020.

21. svibnja 2020.
Poštovani roditelji,

na temelju novih uputa HZJZ koje se primjenjuju od 25. svibnja 2020. rad u predškolskim ustanovama, uz primjenu odredbi uputa, omogućuje uključivanje sve djece u vrtić.

U pogledu organizacija rada preporučeno je uključivanje 15 – 20 djece po odgojno-obrazovnoj skupini. Ako su skupine veće od predloženih, trebamo razmotriti mogućnost organiziranja rada u odgovarajućoj prostoriji veće površine kao i mogućnost razdvajanja djece u dvije skupine ili osnivanje nove skupine.

S obzirom da je naš prostor ograničen i nemamo prostorije većih površina kao ni prostorije koje ne koristimo, molimo vas da se očitujete planirate li slijedeći tjedan dovesti dijete, kako bismo mogli na vrijeme organizirati rad i pripremiti se za prihvat djece na preporučeni način, a sve u svrhu sigurnosti vaše djece.

Pošaljite obavijest na e- mail: ravnateljica@vrtic-caric.hr najkasnije do 22.svibnja 2020. do 12.00 sati.
Također, dužni smo vas upoznati s najvažnijim uputama:

ne dolazite u pratnji djeteta ako imate simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19,
ne dovodite dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.
• dužni ste izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu

Kako je i dalje na snazi preporuka da roditelji ne ulaze u ustanovu, molimo vas pripremite dijete i objasnite mu da ga nećete pratiti do skupine nego će ga na vratima vrtića preuzeti odgajateljica.

Također vas molimo poštujete slijedeća pravila:

držite međusobni razmak (1,5 m) u odnosu na druge roditelje
• u pratnji djeteta neka uvijek bude samo jedna odrasla osoba

Vezano za dječju opremu roditelj donosi i odnosi obilježeni ruksak s opremom isključivo petkom (posljednji radni dan u tjednu) kada dolazi po dijete. Odgajatelj preuzima i vraća ruksak roditelju ispred ulaznih vrata. Odgajatelj odlaže ruksak u vrtiću, te ruksak stoji nekorišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48 do 72 sati.