OBAVIJEST VEZANA ZA RAD VRTIĆA OD 11. SVIBNJA 2020.

Poštovani roditelji!

Trenutna epidemiološka situacija je povoljna, međutim,  još se uvijek nalazimo daleko od načina života na koji smo bili navikli prije pojave epidemije te je stoga i nadalje potrebno dosljedno i odgovorno pridržavati se propisanih antiepidemijskih mjera.

Najvažnije odrednice Uputa HZJZ-a koje se odnose na dječje vrtiće su sljedeće:

  • Boravak u vrtićima potencijalno može predstavljati veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom, odnosno kućanstvo.
  • Preporučuje se ostanak kod kuće djece i djelatnika s određenim kroničnim bolestima, kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju kroničnu bolest ili su starije životne dobi (65 i više godina).
  • Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati kako bi se u vrtiću moglo poštivati mjere fizičkog razmaka.

Obrazac pisane izjave u obvezi je potpisati svaki roditelj čije će dijete biti prijavljeno za dolazak u vrtić, čime će roditelj potvrditi kako je dijete zdravo (bez povišene tjelesne temperature i respiratornih simptoma), kako nije bilo u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 niti je pod sumnjom da bi moglo biti zaraženo ovom bolešću, potvrdit će zatim kako oba roditelja rade i nemaju drugu mogućnost zbrinjavanja djeteta i kako je upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

Obrazac izjave možete podignuti i ispuniti klikom na sljedeću poveznicu: IZJAVA

Obrazac je potrebno dostaviti putem elektroničke pošte, na adresu:

ravnateljica@vrtic-caric.hr,  zaključno do četvrtka 7. svibnja 2020.

Za roditelje koji nemaju mogućnost dostave obrasca izjave elektroničkim putem, isti mogu podignuti u tiskanom obliku u dječjem vrtiću.