Jaslička skupina “Zvjezdice” sastoji se od 12-ero djece, starosne dobi od 1 do 3 godine života. Od toga imamo troje novoupisane djece. U skupini se nalazi 7 djevojčica i 5 dječaka.

Boravak u jaslicama je stvaranje uspomena, sretnih trenutaka koje bilježe kraj našeg dana. Nastojimo stvoriti uvjete za zadovoljavanjem potrebe za ljubavlju, prijateljstvom, sigurnošću i pripadanjem. Planirane aktivnosti nastojimo usmjeriti na cjelokupni rast i razvoj djeteta .

Mi smo jesenske mjesece obilježili uz različite aktivnosti što je vidljivo na priloženim fotografijama. Pomoću ovih aktivnosti djecu potičemo na razvoj fine motorike ruku, šake i prstiju. Razvijamo sposobnost upotrebe tempera, budimo kod njih maštu/kreativnost jer oni sami biraju boje, miješaju boje. Potičemo ih na usvajanje tehnike rada tempere, na razvoj usvajanja tehnike rada lijepljenja, te razvijamo preciznost u radu. Djecu također potičemo na razvoj inicijativnosti i samostalnosti u stvaranju, suradnju i komunikaciju s drugom djecom te poštivanje radova druge djece.

Odgojiteljice: Ana i Minea

“Kad bi se godina mogla smjestiti u sat, jesen bi bio sat čarolije ”
Victoria Erickson