Jedan od najradosnijih mjeseci u godini je prosinac. To je mjesec veselja, zajedništva te iščekivanja Božića. Sve naše aktivnosti bile su usmjerene na pripreme za nadolazeći blagdan. Kako bismo djeci dočarali božićno veselje trudili smo se da im svaki dan proveden u vrtiću ostane u radosnom sjećanju. Svakodnevno smo im nudili razne materijale, poticaje i aktivnosti u kojima su mogli razvijati svoju maštu i kreativnost, njegujući pritom dobre prijateljske odnose, suradnju i zajedništvo.

Izrađivale su se čestitke, razni ukrasi, likovni radovi i ukrašavale čizmice. Istraživali smo razne materijale te ukrašavali našu sobu dnevnog boravka i zajedničke prostorije vrtića. Posijali smo  božićnu pšenicu, brinuli se o njoj i svakodnevno igrali razne božićne igre, a sve to pratili su veseli zvuci božićnih pjesama.

Posebnu pažnju posvetili smo zadovoljavanju djetetovih emocionalnih potreba za ljubavlju, prihvaćanjem i uvažavanjem, potreba djece za igrom i zabavom, potičući radosnu atmosferu, razvoju pozitivne slike o sebi te jačanju osjećaja pripadnosti i vrijednosti svakog djeteta.

Tijekom cijelog prosinca u vrtiću je vladalo veselo blagdansko ozračje, no na žalost ove godine zbog epidemije nije održana  tradicionalna božićna radionica djece, roditelja i odgojitelja.

Usprkos tome  roditelji su kod kuće s djecom izradili ukrase za naš zajednički bor koji se nalazi u predsoblju odgojnih skupina Pčelica i Leptirića, a konačni rezultat je bio čaroban.

❤️Čestit Božić i uspješnu Novu 2022. godinu od srca Vam žele Pčelice i odgojiteljice Petra i Ana-Marija. ❤️