Nakon blagdanskog ozračja i vremena provedenog s obitelji u siječnju smo se opet okupili, iz dana u dan u sve većem broju. 😊

Na vrata nam je pokucala zima, praćena hladnoćom i burom, što nam je bio poticaj za daljnje aktivnosti. Stoga smo zimu kao godišnje doba u siječnju spoznali i istraživali putem raznih likovno-kreativnih, spoznajnih, životno-praktičnih, te tjelesnih aktivnosti.

Likovno stvaralaštvo sastojalo se od: bojanja zimske odjeće (kapica, šal, vesta, rukavice), izrađivanja polarnog medvjedića, crtanja i bojanja šalica, te ukrašavanja istih ukrasima raznih boja i veličina, ukrašavanja ptičica perjem… Kroz navedene likovno-kreativne aktivnosti kod djece se razvijala i usavršavala fina motorika prstiju i šake, te pažnja i koncentracija za detalje.

U zimskom tonu nastavili smo sa sljedećim spoznajnim aktivnostima:

~ “Pingvini” s kapicama i šalovima raznih boja

U navedenoj aktivnosti djeca su pokušavala upariti kapicu i šal iste boje, a pritom se kod djece spoticala koordinacija oka i ruke, kao i koncentracija na prepoznavanje i razlikovanje boja.

~”Emotivni snjegovići”

~ Životno-praktična aktivnost “Hranilica za ptičice”

Od prirodnih materijala (češeri, kikiriki maslac, razne sjemenke) napravili smo viseće hranilice te na taj način potaknuli emocionalnu poveznicu ljudi i prirode à empatija prema životinjama.

Svakodnevnim boravkom na svježem zraku kroz razne tjelesne aktivnosti usavršavali smo grubu motoriku igrama na spravama (tobogan, penjalice – spuštalice, klackalica, ljuljačke), igrama s loptom, kao i igrama s materijalima iz prirode (pijesak, kamenčići, grančice, zemlja i sl.).

Odgojiteljice: Katarina Bošnjaković i Patricija Šonje