Tjelesno vježbanje kod djece neophodan je preduvjet zdravog rasta i razvoja. Djetetova prirodna potreba za kretanjem put je kojim dijete istražuje svijet, razvija osjetila, uči i stječe kontrolu nad vlastitim tijelom, sigurnost, razvija socijalne odnose i svoje samopouzdanje. Redovito kretanje pridonosi motoričkom, spoznajnom, socio-emocionalnom i govornom razvoju.

Pozitivan stav prema tjelesnom vježbanju potaknuo je Bubamare na raznolikost vježbanja. Ovaj smo mjesec posvetili vježbanju i plesanju, a uz glazbu i smijeh u našoj sobi dnevnog boravka nije nedostajalo pozitivne atmosfere.

Tjelesnu aktivnost nismo samo poticali unutar sobe našeg dnevnog boravka, već i boravkom na svježem zraku. Išli smo u obilazak parkova i igrališta našeg grada. U njima su nas najviše privukle rekreacijske sprave, tobogani, ljuljačke, klackalice, vrtuljci, travnata igrališta pa i stabla koja su nam omogućila penjanje, hvatanje i provlačenje kroz njihove krošnje. Naučili smo kako je jako važno  boraviti na svježem zraku, uz to vježbati i ostati zdrav!

Odgojiteljice: Marina Badurina i Ana Matak