👲🎶🎤🍩

Kako to i priliči ovom mjesecu, kroz veljaču smo u našoj odgojno-obrazovnoj skupini slavili ljubav i obilježavali maškare.

Kroz razgovore i slikovnice razmatrali smo ljubav prema obitelji, prijateljima i prema sebi, izrađivali poklone za roditelje te cijeli mjesec uživali u senzomotoričkoj „Kutiji ljubavi“ čiji su sadržaj izradila sama djeca kroz bojanje riže i čaša te ukrašavanje žlica i biranje crvenih predmeta za stavljanje u istu.

Već se tradicionalno u dječjem vrtiću tijekom karnevalskog razdoblja svaki petak pretvara u maškarani petak pa izrada ukrasa, kostimiranje pjesma i ples nisu izostali ni kod nas. Upoznali smo se s klaunom Čupkom i naučili poneki stih iz njegovih pjesama. Osim kostima petkom, cijelo karnevalsko razdoblje u sobi dnevnog boravka imali smo dostupne krune i kravate koje smo sami izradili i rado koristili, posebno tijekom glazbenih aktivnosti.

Kroz mjesec smo proslavili i drugi rođendan dječaka T. Š. Kako vrijeme prolazi uočavamo sve više suradničke igre u odnosu na paralelnu koja je do sada prevladavala unutar skupine. Djeca, posebno starija, postaju svjesnija vršnjaka te sve više traže njihovo društvo, a možemo reći i da se rađaju prva prijateljstva.

S krajem veljače stigli su nam i topliji dani pa smo prvi puta ove godine iznijeli krede na dvorište na kojem svakodnevno provodimo bar kratko vrijeme na svježem zraku, a za sobu smo si izradili prve proljetne ukrase – Leptiriće.

S nestrpljenjem očekujemo i veselimo se ožujku, njegovim toplim, ali i burnim danima te svim događajima i aktivnostima kroz koje ćemo i dalje pratiti rast i razvoj „Leptirića“,

Odgojiteljice: Katarina Bošnjaković i Patricija Šonje