Stigao nam je mjesec ožujak i sa sobom donio tople zrake sunca te prve proljetnice. Stoga smo se počeli upoznavati sa svima dobro znanim visibabama, ivančicama, jaglacima i ljubičicama, ali i leptirima, zečićima, pčelicama i bubamarama. Nadolazeće tjedne posvetili smo brojnim aktivnostima vezanim uz proljeće.
Za dan žena majkama smo izradili crvene tulipane, a za naše očeve kravate i košuljice kako bi ih podsjetili koliko su nam važni u odrastanju, ali i životu.
Razvoj sposobnosti uočavanja i povezivanja elemenata kao i razvoj predmatematičkih i predčitalačkih vještina odvijao se putem raznih stolno manipulativnih aktivnosti koje istovremeno potiču razvoj fine motorike prstića i šake. Također manipulirali smo škaricama i vježbali okulomotoriku. Kroz raznovrsne umjetničke aktivnosti poticali smo kod djece razvoj senzibiliteta za boje, likovne elemente i tehnike, kao i senzibilitet za glazbu, ritam i pokret. Neizostavan dio svakodnevnevnice u vrtiću je boravak na zraku gdje provodimo razne kretnje za usavršavanje motoričkih znanja, pokretne igre, a također promatramo i istražujemo prirodu oko sebe, razvijamo grubu motoriku te i socijalne vještine.

Odgojiteljice Petra Antunović i Ana-Marija Cimperman🐝💛

Šareni dan

Pčela i cvijet, leptirov let,
livada sva mirisna.

Ptičica ta pjevati zna
i vodi nas u šareni dan.

Svaki dan neka bude šaren,
radostan, mirisan i lijep.

Ljubav neka bude
zakon za cijeli svijet!

Josipa Franjić Radulović