U nedjelju, 3. travnja, na području cijele Hrvatske obilježit će se Svjetski dan činjenja dobrih djela. Ovaj humanitarni projekt namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za važnost i potrebu činjenja dobrih djela te brigu, solidarnost i empatiju u svim segmentima društva. Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day prije 16 godina i danas je to globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta i okuplja preko 3.900.000 volontera. Udruga Djeca za bolji svijet, kao partner organizacije Good Deed Day, organizator je obilježavanja Svjetskog dana činjenja dobih djela za cijelu Hrvatsku.

U Hrvatskoj se obilježava prvi puta ove godine, a mi kao dječji vrtić taj dan ćemo obilježiti u srijedu 6. travnja 2022. godine. U sklopu tog humanitarnog projekta naš dječji vrtić će u suradnji s Gradom Novaljom, osnovnom školom i drugim članovima lokalne zajednice sudjelovati u akciji čišćenja šume i plaže „Vrtić“! Pozivamo Vas da se odazovite i pridružite akciji 😊

U sklopu Svjetskog dana činjenja dobrih djela Kulturni centar Grada Novalje u ponedjeljak 4. travnja 2022. godine poklanja djeci dječjeg vrtića projekciju animiranog filma „Pčelica Maja“, a sve u organizaciji dječjeg vrtića.