U srijedu, 13. travnja, odgojiteljica-pripravnica Elvira Dabo je održala svoju drugu oglednu aktivnost. Kroz sve ponuđene centre aktivnosti u sobi dnevnog boravka djeca su mogla zadovoljiti svoju potrebu za razvojem svih razvojnih zadaća.

U razvojnim zadaćama tjelesnog i psihomotornog razvoja razvijala se fina motorika šake oblikovanjem prirodnim i neoblikovanim materijalom poput pijeska i glinamola, pokretljivost i spretnost u manipuliranju konzolom, tipkovnicama, laptopom te ulazom i izlazom u svemirsku postaju, a krupna motorika pokretnom igrom rušenja boca s lopticama.

Socio-emocionalni razvoj se iskazivao u suradnji, dogovaraju, prihvaćanju inicijative, međusobnom pomaganju i zajedničkim rješavanjem zadataka.

Kroz spoznajni razvoj djeca su usvajala nove pojmove o svemiru i planetima sunčevog sustava, te su pritom razvijala pamćenje, pozornost i koncentraciju, ali isto tako su i razvijala predčitalačke vještine. Govor, komunikacija, izražavanje i stvaralaštvo je pruženo djeci kroz sve centre aktivnosti.

Kod djece se poticao i razvoj likovnog senzibiliteta raznim tehnikama, istraživanjem funkcionalnosti magneta, umetaljki, slagalica, memory karticama kao i estetski izgledi likovnih izričaja.

Djeca su pokazala iznimno oduševljenje svojom sobom dnevnog boravka i svim ponuđenim aktivnostima u njoj. Svako je dijete prošlo sve centre i isprobalo svaki oblik aktivnosti, vraćajući se na ono što mu je najinteresantnije. Djelić atmosfere možete pogledati u našoj galeriji slika😊.

Odgojiteljica – pripravnica: Elvira Dabo

Odgojiteljica- mentorica: Anita Badurina-Tomić

Ogledno predavanje su pratile:

Ravnateljica: Sandra Karavanić

Psihologinja: Marija Lisica