Mjesec travanj  bio je prožet mnoštvom zanimljivih aktivnosti vezanih za pripremu nadolazećeg Uskrsa kroz razne govorne, glazbene i likovne aktivnosti🎨🖌️🐰🐥🎶. Bojali smo i izrezivali uskršnja jaja i zečiće. Otiskom dlana pravili smo “vesele piliće”; bojali i šarenim kuglicama ukrašavali jaja od stiropora.

7.travnja obilježili smo Svjetski Dan zdravlja. Temperama smo crtali, bojali, te na kraju izrezali razno voće i povrće od kojega smo sastavili i izradili “zdravi” plakat!

22 travnja obilježili smo Dan planeta Zemlje najprije razgovorom i likovnom aktivnošću, a zatim i životno-praktičnom radnom aktivnošću (sijanjem sjemena cvijeća, te sadnjom sadnica cvijeća). Na vanjskom smo igralištu posijali sjemenke i zasadili sadnice cvijeća čiji ćemo rast i razvoj pratiti kroz svibanj. Za vrijeme likovne aktivnosti razgovarali smo o tome na koji način sve možemo čuvati našu Zemlju, paziti na nju kako bi nam što duže ostala zdrava i bogata raznim prelijepim biljkama i životinjama kao što je sada🌼🌺🌷🕊️🦜🐅🦘🐧🐳!

  1. travnja obilježili smo Dan plesa koji smo spojili s proslavom 2. rođendana djevojčice M. J. Kroz proslavu rođendana ples i veselje najviše su došli do izražaja🎉🎈🎂🎊!!

Odgojiteljice: Katarina Bošnjaković i Anita Škulić