26. svibnja 2022. godine, u posjet Dječjem vrtiću Carić bila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković s gradonačelnikom Ivanom Dabom, njegovim suradnicima i predsjednikom Gradskog vijeća Matejom Gušćićem.
S ciljem poboljšavanja životnih uvjeta i temeljnih usluga u predškolskom odgoju i obrazovanju, poboljšanja kvalitete života mještana, poticanja rasta i društveno-ekonomske održivosti, Grad Novalja kao osnivač dječjeg vrtića „Carić“ pokrenuo je projekt Rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića Carić. U prosincu 2020. godine završili su radovi na proširenju dječjeg vrtića te je u ožujku 2021.godine otvorena nova jaslična skupina „Zvjezdice“, a u rujnu jaslična skupina „Pužići“.

Rekonstrukciju je realizirao Grad Novalja uz potporu Ministarstva poljoprivrede ukupne vrijednosti 12.440.952,85 kn. Unutarnji prostor vrtića obogaćen je  prostorom višenamjenske dvorane, prostorom dviju jasličnih skupina, samostalnom kuhinjom i prostorijom za djelatnike.

Ministrica je obišla novi dio dječjeg vrtića koji je dograđen navedenim projektom, izrazila zadovoljstvo viđenim te se raduje budućoj zajedničkoj suradnji.