”Obiteljski dan ne čine stvari već srdačni odnosi roditelja i djece”.

Obitelj je temeljna jedinica društva u kojoj se formiraju ljudi sa svojim obilježjima, stavovima i uvjerenjima. Pronađite prostor i vrijeme za ojačavanje međusobne povezanosti, podrške i zajedništva unutar obitelji kroz sudjelovanje u zajedničkim aktivnostima koje promiču zdrave stilove života. Za naše Pčelice osmisli smo zajedničke aktivnosti kako bi obilježili ovaj važan datum. Svaka obitelj u našoj skupini dobila je zadatak, a cilj je bio zajedničko druženje i stvaranje lijepe uspomene. Fotografije druženja koje su nam poslali priložili smo u razvojne mape djece za dugo i slatko sjećanje.

🐝Svjetski dan pčela💛

Ujedinjeni narodi su 2017. godine 20. svibnja proglasili “Svjetskim danom pčela” kako bi se podigla razina svijesti o ovim jako važnim malim bićima.

Stoljećima su pčele pružale brojne koristi biljkama i ljudima. Oprašivanje također ima pozitivan utjecaj na okoliš pomažući očuvanju bioraznolikosti i ekosustava o kojima ovisi poljoprivredna proizvodnja. Kako i naša skupina nosi ime ovih malih bića, mi smo se s njima upoznavali kroz gledanje i promatranje fotografija, oslikavanje košnica prstima te pokretnu igru “Zuji, zuji pčelica- košnica”. Pokretom smo imitirali pčele i uživali dok smo letjeli poput njih.

Odgojiteljice: Petra Antunović i Ana-Marija Cimperman