Odgojiteljica- pripravnica  Minea Matošić, dana 23. lipnja 2022. godine u jasličnoj odgojnoj skupini „Zvjezdice“ održala je svoju treću oglednu aktivnost na temu: „Ljeto“ . Cilj provedenih aktivnosti bio zadovoljiti dječji interes za (godišnjim dobima) ljetom, te omogućiti djeci obogaćivanje znanja o ljetu, obilježjima mora i životinjskom svijetu u moru.

Djeci su na izbor ponuđene raznovrsne aktivnosti na temu: „Ljeto“. Kroz ponuđene aktivnosti djeci je  pušteno na volju da oblikuju, otiskuju, ukrašavaju, crtaju upotrebom vlastite mašte i kreativnosti, da se igrom užive u ulogu prodavača, kupaca sladoleda, te igrom kroz pokrete zadovoljavaju potrebu za igrom, kretanjem i izražavanjem kroz pokrete. Uz pripremljeni materijal raspoređen po odgovarajućim centrima u SDB, sobi su dodane i fotografije prigodne temi.

  • Razvoju  govora, izražavanja, komunikacije i stvaralaštva pridonijelo je poticanje komunikacije tijekom aktivnosti koje je pruženo djeci kroz sve centre aktivnosti (razvoj verbalne i neverbalne komunikacije tijekom svih aktivnosti).
  • Socio-emocionalni razvoj i razvoj ličnosti iskazivao se poticanjem interakcije i suradnje među djecom u zajedničkim aktivnostima, međusobnom pomaganju, opuštenog i ugodnog ozračja, te pozitivne komunikacije u skupini.
  • Putem spoznajnog razvoja djeca su stjecala iskustva i spoznaje o životu u moru te životinjskom svijetu u njemu, pritom su razvijala pozornost, koncentraciju i pamćenje. Djecu su poticana na manipuliranje materijalima i pravilno korištenje raznovrsnih pomagala i sredstava (u svim aktivnostima).
  • Kod djece se putem aktivnosti poticalo razvijanje tjelesnog i psihomotornog razvoja, a pritom se i razvijala fina motorika šake i prstiju upotrebom različitih materijala, poput domaćeg plastelina i pijeska. Poticao se i usavršavao razvoj grube motorike, koordinacije oko-ruka i preciznosti pokreta.

Odgojiteljica, pripravnica: Minea Matošić

Odgojiteljica, mentorica: Ana-Marija Cimperman

Ogledno predavanje su pratile:

Ravnateljica: Sandra Karavanić

Psihologinja: Marija Lisica