U subotu, 3. prosinca 2022. godine, u 10 sati na Trgu Bazilike u gradu Novalji bit će organizirano prikupljanje sredstava za projekt „Škole za Afriku“. Na sajmu domaćih proizvoda moći ćete kupiti kolače, te tako dati novčani doprinos za školovanje djece u Africi.

Program Škole za Afriku provodi se u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku od 2008. godine. Naša je zemlja time pokazala kako je dio globalne zajednice koja pomaže djeci iz 21 afričke zemlje osigurati jedno od temeljnih prava – pravo na obrazovanje. U jednoj godini u programu sudjeluje oko 45 000 djece iz cijele Hrvatske.

Naša djeca na zanimljiv način imaju priliku učiti o dječjim pravima i pomoći svojim vršnjacima u Etiopiji organiziranjem različitih aktivnosti prikupljanja sredstava. Novac koji prikupe upotrijebit će se za izgradnju i obnovu škola te sanitarnih prostorija, opskrbu pitkom vodom, nabavu knjiga i dodatnu edukaciju školskog osoblja. Posebna će se briga voditi o djevojčicama, kojima je više od dječaka uskraćena mogućnost obrazovanja.