Ove godine kroz mjesec studeni Pčelice su kao i sve odgojne skupine vrtića uključene u projekt Škole za Afriku-prikupljanje sredstava za djecu Etiopije. Jedna od vrijednosti na kojima se temelji Nacionalni kurikulum za rani i predškolski odgoj i obrazovanje je promicanje ideje humanizma i tolerancije. “Humanizam i tolerancija podrazumijevaju prihvaćanje i poštovanje živog bića i njegova dostojanstva te ostvarivanje pravednosti kao životnog načela”(NKRPOO, 2015).

U našoj sobi oformili smo centar Škole za Afriku, a putem oglasne ploče informirali smo roditelje o aktivnostima koje slijede.

Kroz aktivnosti o Africi djeca su upoznala biljni i životinjski svijet te razvijala kreativnost i inovativnost putem likovnih aktivnosti izrade nakita, afričkih kolačića i životinja. Afrika je kontinent bogat bioraznolikošću, kulturom, umjetnosti i načinom življenja stoga je djeci vrlo zanimljiv. Pčelice su se svakodnevno igrale u centru Afrike, a roditelji su donosili slikovnice u našu žirafu te su mogli uzeti neku drugu i donirati novce za školarce u Africi. Ideja je bila prikupljanje slikovnica, a cilj pomaganje djeci Etiopije i razmjena slikovnica međusobno.

Odgojiteljice: Petra Antunović i Ana-Marija Cimperman