Uz mjesec ožujak stigli su nam prvi vjesnici proljeća kao i tople zrake sunca. Stoga smo nadolazeće tjedne posvetili brojnim likovnim i spoznajnim aktivnostima o prvim proljetnicama, životinjskom i biljnom svijetu te promatranjem promjena koje se dešavaju oko nas. Kroz raznovrsne umjetničke aktivnosti poticali smo kod djece razvoj senzibiliteta za boje, likovne elemente i tehnike, kao i senzibilitet za glazbu, ritam i pokret uz omiljenu pratnju albuma cd-a “En ten ti ni”. Neizostavan dio svakodnevnog boravka u vrtiću je jutarnja pjesmica “Dobro jutro svima”, pokretne igre: “Stonoga Bosonoga” i “Ide maca oko tebe”. Svakoga jutra boravimo na zraku gdje djeca imaju priliku promatrati i istraživati prirodu oko sebe, razvijati grubu motoriku i socijalne vještine.

Kako bi mamama 👩‍👦‍👦 pokazali da su nam najvažnije žene za Dan žena  izradili smo im čestitke, a Dan očeva 👨‍👧‍👦 proslavili smo uz fotografiranje i poklon iznenađenja.

Međunarodni dan sreće i prvi dan proljeća slavili smo na isti dan, 20. ožujka uz pjesmice i veselje te izradu proljetnih leptira 🦋🐛🐞💛🌸🌼.

Svjetski dan voda obilježili smo u igri vodom i istraživali koji materijali plutaju, a koji tonu 🌍💦.

Na svjetski dan kazališta odgojiteljice su djeci pripremile igrokaz “Gusjenica i leptir”, a zatim su djeca imala priliku okušati se u glumi🌷.

Odgojiteljice: Petra Antunović i Ana-Marija Cimperman