šŸ‡šŸ¤šŸ„ššŸŽØšŸ–Œļø

Blagdani su dio iskustva i odrastanja svakog djeteta. Vrtić njeguje i potiče blagdansko okruženje i ozračje kroz koje djeca zadovoljavaju svoje potrebe. Svaki blagdan ima svoj smisao i poruku. Obogaćivanje tim porukama svakodnevno djetetovo iskustvo u skupini i u obitelji pridonosi kvalitetnom odrastanju svakog djeteta. Kroz priče obogaćujemo dječji vokabular te ih potičemo na maÅ”tu i kreativnost. Priče nastojimo dočarati likovnim izražavanjem putem kojih djeca iskazuju svoj doživljaj priče. Glazbene aktivnosti dio su svakodnevice te se kroz njih potiče glazbena dramatizacija i stvaranje ritma. Provodimo aktivnosti putem kojih vježbamo finu motoriku, likovnu estetiku, razvijamo kreativnost i maÅ”tu, potičemo djecu na samostalan rad.

Blagdan Uskrsa u naÅ”em vrtiću obilježili smo prigodnim aktivnostima s djecom. Pripremali smo se za nadolazeće blagdane ukraÅ”avanjem pisanica i zečića, te izradom ukrasa za stvaranje blagdanskog ozračja u vrtiću, ali i aktivnostima koje su djecu poticale na darivanje, dijeljenje i međusobnu suradnju.

Jedna od djetetovih potreba, a i njegovih prava je aktivno sudjelovanje u događanjima u obitelji ili u skupini.

Kroz naÅ”e aktivnosti želimo djetetu pomoći da razumije pojam Uskrsa, onoliko koliko dijete jaslične dobi može razumjeti, kroz svakodnevni djetetov i naÅ” život.

Odgojiteljice: Katarina BoÅ”njaković i Anita Å kulić