Poštovani roditelji,

u ovoj pedagoškoj godini započet ćemo s održavanjem radionica „Rastimo zajedno“. To je besplatan grupni oblik podrške namijenjen roditeljima djece predškolskog uzrasta. Nastao je kao dio šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu “Prve tri su najvažnije!”.

Glavni cilj programa radionica jest stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju iskustva o tome kako žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu.

Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” sastoji se od jedanaest dvosatnih konceptualno i tematski povezanih radionica koje provode djelatnici Obiteljskog centra, Područna služba Ličko – senjska Suzana Svetić, mag.paed.soc. i Anita Crnjak mag. psihologije, a sastoje se od kratkih predavanja, vježbi i rada na različitim zadacima, dok će najviše biti razgovora na određenu temu i razmjene iskustva u malim ili većim grupama roditelja.

Radujemo se Vašem dolasku!