U tjednu od 2. do 6. listopada obilježili smo Dječji tjedan. Sve navedene aktivnosti bile su posvećene isključivo djeci i njihovim interesima. Slogan koji je obilježio ovaj tjedan bio je „Ljubav djeci prije svega“.

Dječji tjedan obilježili smo raznovrsnim aktivnostima u kojima su djeca uživala. Prateći njihove interese tjedan smo započeli zajedničkim igrama na otvorenom i šetnjom u prirodi. Poticali smo međusobnu suradnju i pomaganje starije djece mlađoj.

Također, nakon razgovora u kojemu smo definirali i došli do zajedničkog shvaćanja dječjih prava napravili smo plakat kako bi dodatno potvrdili naše znanje te potaknuli dječju maštu i kreativnost. Uz dječja prava spomenuli smo i dječje obaveze koje smo također zapisali.

„Bubamare“ su samoinicijativno povezale simboličku igru u kuhinji s dječjim pravima i Dječjim tjednom. Tako je nastala sljedeća aktivnost „Recept za prijateljstvo“. Aktivno su sudjelovali i sve su „sastojke“ vrlo pomno odabrali.

Za kraj tjedna Bubamare su napravile otiske dlanova temperom. Tako je, već postojeće stablo u sobi, dobilo novo ruho i postalo „Drvo prijateljstva“. Uživali su u igri s bojama te s međusobnom suradnjom stvorili ugodnu prijateljsku atmosferu.

Ovo je bio veseli tjedan pun boja, pjesmica, igre i zabave. Najvažnije od svega je što su djeca zadovoljna i prihvatila su aktivnosti koje su nastale prateći njihove želje i interese. Uz niz ovih aktivnosti susretali smo se s još mnoštvom ideja kojima smo svakodnevno okruženi. Tako imamo kratke dramatizacije, prepričavanje i proučavanje bajki i slikovnica, mnoštvo likovnih aktivnosti, sagrađenih kula, dvoraca, brodova i slično.

Odgojiteljice: Ana Matak i Helena Šantalab