šŸ šŸžšŸ„Ø šŸŽšŸ šŸ‚

Mjesec listopad je mjesec koji obiluje bojama. Mjesec je to u kojem se priroda izrazito mijenja. Primjećujemo promjene kao Å”to je: hladnije vrijeme, kiÅ”a, promjena boje i padanje listića sa stabala, skrivanje životinja u zaklon i priprema za hladnije dane jeseni i zime.

Stoga su se i u naÅ”oj skupini odvijale razne aktivnosti vezane za jesen, plodove jeseni, dječje radosti u jesen…

Mjesec smo započeli obilježavanjem “Dječjeg tjedna”, te nastavili s obilježavanjem “Dana kruha – dana zahvalnosti za plodove zemlje” , te “Svjetskog dana jabuka”.

“Dječji tjedan” bio je ispunjen mnoÅ”tvom likovnih, glazbenih, tjelesnih aktivnosti i dr., na temu “IGRA”:

-> igra balonima (uz glazbu)

-> igre loptama (u sobi i vani)

-> valjanje na strunjači (mekoj podlozi)

-> igra na toboganu

-> likovno smo se izražavali kistićima i temperama, vodenim bojama, flomasterima (“boje jeseni”, stabla od ručica”, “Å”arena jesen”)

-> zajedno smo uživali u aktivnostima s različitim elementima za građenje, konstruiranje i kombiniranje različitih materijala pri građenju i slaganju.

U “Danima kruha” upoznali smo se s izradom tijesta za kruh, kiflice i sl. Mijesili smo i “slano tijesto”, te njime modelirali kiflice i pogačice. Pjevali smo pjesmicuĀ  o pekaru i kruŔčićima “Pekar”.

“Dan jabuka” obilježili smo kuÅ”anjem jabuka (različitih boja i veličina – uz razmjenu komentara o okusu, kakva je koja jabuka). Također smo temperama crtali i bojali jabuke, te pjevali pjesmicu “Jabučice crvena”.

I, za kraj šŸ˜Š nikako ne smijemo zaboraviti vrlo važan dan u kojemu smo također jako uživaliĀ  zajedno s naÅ”om dragom zdravstvenom voditeljicom u kojemu smo obilježili “Svjetski dan čistih ruku”. PosluÅ”ali smo priču “Mrljek i Prljek”, razgledali Å”arene ilustracije raznih bakterija koje nam dolaze na rukice, te na kraju i zajedno prali ručice kako bi “otjerali” bakterije sa njih!

Odgojiteljice: Katarina BoÅ”njaković i Mirta Cimperman