Bezbroj se dječjih rođendana proslavilo u dječjem vrtiću, a 6. prosinca rezerviran je za slavlje našeg vrtića. Ove godine slavimo 25 godina postojanja našeg dječjeg carstva ispunjenog smijehom, igrom, ljubavlju i ponekim nestašlukom.

Davne 1998. godine, Gradsko vijeće grada Novalje, donijelo  je odluku o osnivanju dječjeg vrtića pod nazivom „Carić“.

Stalnim razvojem i rastom grada 2010. godine započinje dogradnja dječjeg vrtića s još dvije odgojne skupine. Povećanjem prostornog kapaciteta dječjeg vrtića povećava se broj djece i broj djelatnika. Sedam godina kasnije osnivač vrtića – Grad Novalja, na temelju iskazanog interesa roditelja, dao je suglasnost i osigurao sredstva za otvaranje nove odgojne skupine unutar postojećih prostora.

S povećanjem prostora dječjeg vrtića ulaže se i u vanjsko okruženje kako bi se osigurao primjeren boravak djece na zraku. Godine 2019. preuređeno je igralište za djecu jaslične i vrtićne dobi. Grad Novalja je prijavio projekt uređenja igrališta dječjeg vrtića te je uvjetima poziva udovoljio. Odobrena su bespovratna sredstava, a razlika se  osigurala proračunom grada.

S ciljem poboljšavanja životnih uvjeta i temeljnih usluga u predškolskom odgoju i obrazovanju, poboljšanja kvalitete života mještana, poticanja rasta i društveno-ekonomske održivosti Dječji vrtić „Carić“ i grad Novalja su pokrenuli kao partneri Rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića „Carić“ te su se u ožujku 2021. godine otvorili novi prostori za boravak djece. Dograđene su dvije odgojne skupine, višenamjenska dvorana, samostalna kuhinja, kotlovnica, prostorije za djelatnike. Projekt je trajao u najizazovnijem periodu, a u prosincu 2020. godine završeni su radovi.

Kako svaki početak radova nije kraj već samo poveznica za nastanak novih, tako sada u prosincu 2023. godine proširujemo postojeće dječje igralište. Suradnja i zajedništvo su ključni u svakom segmentu života, privatno i poslovno, tako je naš rad i djelovanje i nadalje usmjereno na zadovoljenje potreba djece, roditelja, zaposlenika, osnivača.

Zahvaljujemo svoj djeci, roditeljima, skrbnicima i udomiteljima, kako sadašnjima, tako i onim bivšima. Hvala svim odgojiteljima, zaposlenicima i suradnicima koji su svojim radom, trudom i zalaganjem omogućili da se djeca osjećaju sigurno, sretno i voljeno.

A mi……. mi ćemo se i nadalje svakodnevno truditi i promišljati što i kako ponuditi onim najmanjima i najvrednijima truda i odricanja  kako bi ostvarili svoj puni potencijal na zadovoljstvo njih samih i svih nas.

Zajedno sa svima vama poučavamo ih suradnji i zajedništvu u okruženju u kojem rastu jer jedni bez drugih ne možemo, i to je ono najvažnije.

 

Sretan ti rođendan Cariću😊

 

Sandra Karavanić, ravnateljica