šŸOžujak u Pčelicama

Uz tople zrake sunca i vjesnike proljeća stigao nam je Ožujak. Kroz nadolazeće tjedne provodili smo brojne likovne i spoznajne aktivnosti o prvim proljetnicama, životinjskom i biljnom svijetu te smo promatrali promjene koje se deÅ”avaju oko nas. Kroz raznovrsne umjetničke aktivnosti poticali smo kod djece razvoj senzibiliteta za boje, likovne elemente i tehnike, kao i senzibilitet za glazbu, ritam i pokret uz omiljenu pratnju albuma CD-a ā€œEn ten ti niā€ i CD-a ā€œKlaun Čupkoā€. Neizostavan dio svakodnevnog boravka u vrtiću je jutarnja pjesmica ā€œDobro jutro svimaā€, pokretne igre: ā€œStonoga Bosonogaā€ i ā€œIde maca oko tebeā€. Svakoga jutra boravimo na zraku gdje djeca imaju priliku promatrati i istraživati prirodu oko sebe, razvijati grubu motoriku i socijalne vjeÅ”tine.

Izradili smo kućice za ptice, unutra smo stavili sjemenke i objesili ih na drvo u naÅ”em parku te pratili i promatrali kako se ptičice dolaze hraniti.

Kako bi mamama pokazali da su nam najvažnije žene za Dan žena izradili smo im čestitke s fotografijama djece, a Dan očeva proslavili smo uz fotografiranje i poklon iznenađenja.

Međunarodni dan sreće i prvi dan proljeća slavili smo na isti dan, 20. ožujka uz pjesmice i veselje te izradu tulipana i maslačaka u tehnici otiskivanja temperama šŸ’.

21.ožujka obilježili smo ā€œSvjetski dan Downovog sindromaā€ na načina da smo obukli dvije različite čarapice i ukrasili papirnate čarapice različitih bojašŸ’•.

šŸ¦· 22. ožujka obilježili smo ā€œSvjetski dan oralnog zdravljaā€ s naÅ”om zdravstvenom voditeljicom Martinom kroz radionicu na temu ā€œZdravi zubiā€. Aktivnosti o važnosti pranja zubića i oralnoj higijeni zdravstvena voditeljica provela je kroz čitanje priče ā€œTko sve pere zube?ā€ i spoznajne aktivnosti ā€œPronađi Grica i Greca i očetkaj ihā€ te ā€œKocka zdrave prehraneā€. Aktivnosti su djeci bile zanimljive i rado su u njima sudjelovali.

Na svjetski dan kazaliÅ”ta djelatnici vrtića djeci su pripremili kazaliÅ”nu predstavu ā€œRaspjevane pričeā€, a u skupini su djeca imala priliku okuÅ”ati se u glumi u novom dramskom proljetnom centrušŸŽ­ā­ļø.

Kroz veliki tjedan farbali smo jaja, izrađivali čestitke i pripremali se za nadolazeći blagdan UskrsšŸ°šŸ€.

Odgojiteljice: Petra i Ana-MarijaĀ  šŸ’›šŸ