Image

31.08.2022. – Odluke s 41. sjednica Upravnog vijeća

Donosimo Odluke s 41. sjednice Upravnog vijeća održane dana 31. kolovoza 2022.godine: Odluka o zasnivanju radnog odnosa na radno mjesto zdravstvenog voditelja u Dječjem vrtiću „Carić“, Novalja Odluka o zasnivanju radnog odnosa na radno mjesto spremačica u Dječjem vrtiću „Carić“, Novalja Odluka o donošenju godišnjeg izvješća o ostvarivanju plana i programa rada Dječjeg vrtića „Carić“ za pedagošku godinu 2021./2022.

31.08.2022. – OBAVIJEST o izboru kandidatkinje – SPREMAČICA

Obavijest o izboru kandidatkinje na temelju natječaja za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto „Spremačica“ (1 izvršitelj na određeno puno radno vrijeme) Upravno vijeće Dječjeg vrtića na sjednici održanoj 31. kolovoza 2022. godine je donijelo Odluku da se u radni odnos na određeno puno radno vrijeme na radno mjesto „Spremačice“ na temelju natječaja za zasnivanje radnog odnosa od 18. srpnja 2022.godine primi Andreja Jeličić. Objavom rezultata natječaja na mrežnim stranicama dječjeg vrtića smatra se da su svi kandidati obaviješteni o rezultatima natječaja.

31.08.2022. – OBAVIJEST o izboru kandidatkinje – ZDRAVSTVENI VODITELJ

Obavijest o izboru kandidatkinje na temelju natječaja za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto „Zdravstveni voditelj“ (1 izvršitelj na neodređeno puno radno vrijeme) Upravno vijeće Dječjeg vrtića na sjednici održanoj 31. kolovoza 2022. godine je donijelo Odluku da se u radni odnos na neodređeno puno radno vrijeme na radno mjesto „Zdravstvenog voditelja“ na temelju natječaja za zasnivanje radnog odnosa od 18. srpnja 2022. godine primi Martina Alšić Vidušin. Objavom rezultata natječaja na mrežnim stranicama dječjeg vrtića smatra se da su svi kandidati obaviješteni o rezultatima natječaja.  

DOBRODOŠLI U NOVU PEDAGOŠKU GODINU 2022./2023.

31.8.2022. Dragi roditelji i djeco, obavještavamo vas da nova pedagoška godina započinje u četvrtak, 1. rujna 2022. godine. Roditelji novoupisane djece primili su obavijest o vremenu dolaska i načinu održavanja prilagodbe. Djecu koja od ranije polaze naš dječji vrtić roditelji dovode prema uobičajenom rasporedu. Veselimo se novom početku i svemu što nas očekuje u ovoj pedagoškoj godini, a svoj dječici želimo ugodan boravak u našem dječjem vrtiću!

24.08.2022. – OBAVIJEST ZA RODITELJE NOVOUPISANE DJECE

Poštovani roditelji!  Potpisivanje Ugovora o ostvarivanju redovitog programa predškolskog odgoja djeteta  za djecu primljenu u Dječji vrtić „Carić“ održat će se 29. kolovoza 2022. godine (ponedjeljak) od 15:30 do 16:30 sati u prostorijama dječjeg vrtića. Podsjećamo vas da su roditelji ugovore s dječjem vrtićem dužni sklopiti do tog datuma. Nakon tog datuma, smatrat će se da su roditelji odustali od upisa. Ugovor potpisuju oba roditelja. Preduvjet za potpisivanje ugovora je da roditelj/skrbnik dječjem vrtiću dostavi: - potvrdu nadležnog liječnika o obavljenom sistematskom zdravstvenom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić, - za djecu s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama (teškoće u razvoju, zdravstvene teškoće i neurološka oštećenja, kronične bolesti, eliminacijska prehrana, rizično ponašanje, itd.) relevantnu dokumentaciju radi utvrđivanja potreba i statusa djeteta (nalaz i mišljenje Jedinstvenog tijela vještačenja, nalaz i mišljenje specijaliziranih ustanova, Rješenje Centra za socijalnu skrb, medicinsku dokumentaciju i dr.) Bez dostave tražene dokumentacije ne može se potpisati ugovor o ostvarivanju redovitog programa predškolskog odgoja djeteta.  Roditeljski sastanci za roditelje novoupisane djece (jaslice) održat će se 1. rujna 2022. godine (četvrtak) u 16:00 sati. Mole se roditelji da dođu s djecom. Dolazak novoupisane djece počinje 5. rujna 2022. godine (ponedjeljak) prema

12.07.2022. – ROKOTOK

RokOtok je stigao i na naš otok, te smo ga spremni i veseli dočekali u kampu Straško na plaži Vrtić. Djeca su ga pozorno slušala, a iz  njegova predavanja   naučila o očuvanju našeg mora,   planete Zemlje, o ljubavi i poštovanju prema roditeljima te važnosti druženja s prijateljima. Kroz  organizirano čišćenje plaže te poticajne potrage za "blagom" djeca su spoznala važnost očuvanja okoliša. Za nagradu svako dijete je dobilo poklon, a kakvu nam je točno zabavu priredio Ribafish možete pogledati u našoj galeriji.

🧜‍♀️🐳🦋🐟🐠Lipanj🌸🐚🐡🐬

Stigao nam je lipanj i svakim danom sve smo bliže ljetu🏝🌼🍨🏖☀️🌡!! Ovog sunčanog mjeseca obilježili smo Svjetski dan oceana 🌊💧 podsjetili smo djecu koliko nam je more bitno, koliko nam ono treba značiti u životu i kako bi ga trebali čuvati. Pročitali smo Malu morsku priču, autora Petra Tomljanovića 🐚🐟. Izradili smo školjkice i ukrasili ih po želji s ukrasnim pijeskom, garderobu su nam krasile i ribice koje smo izradili od kartonskih tanjurića i obojali temperama 🐠🐟🐠🐟. Leptirići su obilježili i Svjetski dan zaštite okoliša 🍃🌱🚮♻️💦. Bili smo vrijedni i odlučili malo počistiti naše igralište od otpada kojeg nam je donio vjetar. Nakon radne akcije obojali smo bojanku o razvrstavanju otpada, bojali smo kamion koji odvozi otpad, curicu koja zalijeva cvijeće, dečka koji sprema bio-otpad i druge sličice 🌺🌿🌳. Svjetski dan glazbe 🎶🎼🎸🥁 obilježili smo uz rođendansko slavlje curice M.R. 👑🎵🎷. Pjevali smo i plesali cijeli dan😊🎉🎀!! Odgojiteljice: Katarina Bošnjaković i Anita Škulić

Pripravnica Elvira Dabo provela je svoju treću oglednu aktivnost na temu – More i morske životinje

Odgojiteljica pripravnica - Elvira Dabo održala je svoju treću oglednu aktivnost na temu „More i morske životinje“. Odabrana tema bila je djeci bliska s obzirom na mjesto u kojem se nalazimo. Djeca su bila vrlo zainteresirana, istraživala su ponuđene poticaje i sudjelovala u osmišljenim aktivnostima u svim centrima sobe dnevnog boravka. Najviše radosti i oduševljenja izazvalo je čišćenje ribe- orade. Nakon što su očistili ribu djeca su je odnijela u našu kuhinju kako bi je djelatnici kuhinje spremili za ručak. Cilj provedenih aktivnosti je bio omogućiti djeci obogaćivanje znanja o ljetu, obilježjima mora i životinjskom svijetu u moru. Odgojiteljica, pripravnica: Elvira Dabo Odgojiteljica, mentorica: Anita Badurina-Tomić Ogledno predavanje su pratile: Ravnateljica: Sandra Karavanić Psihologinja: Marija Lisica

Obavijest o provođenju posebnih programa za pedagošku godinu 2022./2023.

Poštovani roditelji, obavještavamo Vas da na temelju dobivenih rezultata anketnog upitnika, nema dovoljnog broja djece za provedbu Posebnog sportskog programa te se isti neće provoditi u pedagoškoj godini 2022./2023. Posebni program ranog učenja engleskog jezika započinje s provedbom 1. listopada 2022. godine. Zahvaljujemo na suradnji!

LJETNA ORGANIZACIJA RADA DJEČJEG VRTIĆA

U ljetnim mjesecima (srpanj i kolovoz) rad u dječjem vrtiću se organizira sukladno anketi o potrebama roditelja za boravkom djeteta u dječjem vrtiću. Na osnovu potreba roditelja organizira se rad i korištenje godišnjih odmora svih djelatnika (stručne službe, odgojitelja, tehničkog osoblja). Osim toga, ljeto je i vrijeme kada se u dječjem vrtiću obavljaju razni radovi – ličenje zidova, mijenjanje dotrajalog namještaja, podova, brušenje, lakiranje, sanacije, rekonstrukcije itd. Organizacija rada prema kriteriju - što je najbolje za djecu Iako nije uvijek lako udovoljiti i pomiriti sve navedene kriterije, stručni djelatnici dječjeg vrtića čine ono što je u interesu djece i što je najbolje za njih. Rad s djecom u spojenim odgojnim skupinama je drugačiji i ima svoje specifičnosti i razlikuje se od onoga na što su roditelji naviknuti kroz cijelu pedagošku godinu te često dolazi do frustracije i nerazumijevanja. Roditeljima je teško shvatiti izmjenu odgojitelja, promjenu prostora i neka drugačija pravila, ali to je ljetna organizacija rada sa svojim specifičnostima. Odgojno-obrazovni rad tijekom ljeta specifičan je zbog uvjeta i načina organizacije. Aktivnosti i igre prilagođavaju se vremenskim uvjetima pa se u najvećoj mjeri odvijaju tijekom jutarnjeg boravka na zraku u